Activiteiten en omgeving

Wat te doen aan het donkmeer?

Het Donkmeer in Berlare, ideaal voor mooie wandeling in het Scheldeland tijdens een wandelweekend of een leuke fietstocht tijdens een fietsweekend in het Scheldeland.

Het Donkmeer maakt deel uit van Berlare en het Scheldeland en is een paradijs voor wandelaars en fietsliefhebbers, met kilometers groene rust. Het is de ideale uitvalsbasis voor een wandelweekend of fietsweekend of gewoon een weekendje weg. Er zijn tal van wandel- en fietsroutes. Laat u verrassen door zoveel natuur!

Vele restaurants en terrasjes aan het donkmeer

Aan eet- en drankgelegenheden is er geen gebrek aan het donkmeer.. Heerlijke terrasjes en gezellige restaurants aan het Donkmeer maken het overnachten aan het Donkmeer extra aangenaam Rondom het donkmeer zijn vele restaurants waar u de specialiteit van het Scheldeland kunt proeven: paling. Paling in’t groen, gebakken paling, … Deze specialiteit van de streek kunt u proeven aan het donkmeer in Berlare. Aan het donkmeer kunt u ook gastronomisch dineren in de lijsterbes. Nadien kunt u heerlijk slapen aan het donkmeer in’t Sutterhuisje.

Mooi wandelingen in natuurgebieden zoals de Kalkense Meren, Turfputten en Heidemeersen

In de buurt zijn er verschillende natuurgebieden zoals de Kalkense Meersen, Brede Schoren, Konkelschoor, de Heidemeersen. Maar ook Berlare Broek en het Turfputten natuurgebied is de moeite waard. Ontdek hieronder de vele mooie wandelingen in Berlare, de mooie wandeltochten aan het Donkmeer en de lange wandelingen in het Scheldeland.

https://www.routeyou.com/nl-be/location/walk/47307992/wandelen-in-berlare-overzicht-van-alle-wandelroutes

Fietsweekend in het Scheldeland? Dan is ’t Sutterhuisje uw ideale uitvalsbasis en vakantiehuis

Ook voor een fietsweekend in het Scheldeland moet u Berlare zijn. Van hieruit kunt u heel mooie fietstochten maken in het Scheldeland langs het donkmeer, de Kalkense meren en kilometers fietsen op mooie fietspaden langs de Schelde en Dender. Het donkmeer is de ideale uitvalsbasis voor jouw weekendje fietsen in het Scheldeland. Ontdek hieronder alle fietsroutes in Berlare.

https://www.routeyou.com/nl-be/location/bike/47307992/fietsen-in-berlare-overzicht-van-alle-fietsroutes

U kunt via ’t Sutterhuisje ook fietsen huren aan het donkmeer via de fietsverhuurdienst Fietspoetsdienst Remo.

Liever het Donkmeer & Scheldeland ontdekken vanuit de lucht?

U kunt ook een ballonvaart boeken. Wij helpen u met plezier met het plannen van uw weekendje weg. Wij zijn geboren en getogen in deze streek en kennen het Scheldeland als onze broekzak.

Wilt u een liever een weekend weg met de kinderen?

Ook daar is ’t Sutterhuisje het perfecte vakantiehuis voor. Het is geen B&B, maar een leuk vakantiehuis nabij het Donkmeer. Aan het donkmeer kunt u heerlijk wandelen rondom het donkmeer, met een bootje varen op het meer of een bezoek brengen aan de eendekooi, een dierenpark met aaiweide voor de kinderen. Een leuke uitstap voor de kindjes.
Tijdens de zomermaanden kunt u ook gaan zwemmen met de kinderen aan de Nieuwdonk, een zwemvijver met zandstrand en ligweide. Aan deze Nieuwdonk, grenzend aan het donkmeer is ook een grote speeltuin voor de kinderen in openlucht, terwijl de ouders kunnen genieten van een hapje en een drankje in de bar of het restaurant. U kunt ook minigolf spelen met de kinderen.

‘t Sutterhuisje voor langverblijf

Bent u aan het verbouwen en op zoek naar een tijdelijke slaapplaats tijdens uw verbouwingen? Denk dan eens aan’t Sutterhuisje.
Ons vakantiehuisje is perfect als tijdelijke verblijfplaats. 3 slaapkamers, gezellige woonruimte, goed uitgeruste keuken en een gezellig tuintje. Bij langdurig verblijf krijgt u een aangepaste prijs. Contacteer ons voor meer informatie.

Verblijfplaats voor bedrijven tijdens de week

Bent u als bedrijf op zoek naar een goede slaapplek voor uw (internationale) gasten in de omgeving van Gent, Aalst, Dendermonde, Lokeren, Uitbergen, Wichelen of Berlare? Ook hiervoor is ’t Sutterhuisje de perfecte verblijfsplek. Stijlvol ingericht en op wandelafstand van verschillende restaurants en cafés.

Gent, Brussel en Antwerpen zijn op slechts 28 km van onze vakantiewoning ’t Sutterhuisje, en gemakkelijk te bereiken via E40 of E17. Daardoor is Berlare en ’t Sutterhuisje de ideale uitvalsbasis.
Contacteer ons voor de mogelijkheden en aangepaste prijzen voor bedrijven en herhaardelijk verblijf.

Blijven slapen aan het donkmeer na een trouwfeest?

Heeft u een trouwfeest in de omgeving van Berlare, Wichelen,Kalken, Zele, Overmere, Uitbergen, Destelbergen of Laarne? Dan kunt u in’t Sutterhuisje overnachten na de trouwfeest. Wij kunnen een taxi voor u regelen zodat u zelf niet meer met de wagen moet rijden.